رونمایی از دو میکروسکوپ لیزری دانشکده فیزیک توسط معاون اول رئیس جمهور

میکروسکوپ لیزری کانفوکال و میکروسکوپ لیزری لایه‌نوری در مراسم اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی به‌دست دکتر اسحق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تاریخ 10 آذر 1397 رونمایی شد.
این دو میکروسکوپ که توسط آزمایشگاه باریکه‌های غیرپراشی دانشکده فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان به همت دکتر داریوش عبداله‌پور و همکاران ایشان ساخته‌شده‌اند، توسط شرکت‌هایی انگشت‌شمار در دنیا تولید می‌شوند. از قابلیت‌های این دو میکروسکوپ می‌توان اسکن سه‌بعدی سلول‌های زیستی با فناوری لیزری را نام‌برد که در مقایسه با میکروسکوپ‌های فعلی، دارای کیفیت و وضوح تصویر بسیار بالاتری هستند. همچنین با تولید این دو محصول، صرفه‌جویی ارزی مطلوبی تا حدود یک‌پنجم قیمت نمونه مشابه خارجی به‌وجود می‌آید.
همچنین در کنار این دو محصول فناورانه و نوین علم اپتیک، دو محصول بیوسنسور پروتئینی و محیط کشت سلولی میکرومولد را نیز که با تلاش دکتر شیوا اکبری بیرگانی و همکاران ایشان در دانشکده علوم زیستی ساخته شده‌اند، معرفی شدند.
دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با دعوت رسمی دکتر امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در بخش نمایشگاهی سومین جشنواره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی ، شرکت کرده‌است. این جشنواره هرساله در زمینه فناوری‌های نوین سلول‌های بنیادی برگزار می‌گردد که امسال علاوه بر بخش نمایشگاهی، دارای بخش فن‌بازار نیز بوده‌است.

انعکاس خبر رونمایی میکروسکوپ‌های کانفوکال و لایه‌نوری در اخبار شبکه 1 ساعت 21

انعکاس خبر رونمایی میکروسکوپ‌های کانفوکال و لایه‌نوری در اخبار شبکه 2 ساعت 22:30

یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۳۹۷

رونمایی از دو میکروسکوپ لیزری دانشکده فیزیک توسط معاون اول رئیس جمهور