فعالیتهای پژوهشی دانشکده فیزیک شامل فعالیتهای نظری و تجربی، در پنج گروه تحقیقاتی مختلف انجام میشود.
گروه اپتیک و فوتونیک شامل ده گروه تحقیقاتی نظری و تجربی است. پژوهشهای تجربی این گروه در چندین آزمایشگاه تحقیقاتی واقع در دانشکده فیزیک صورت میگیرد. آزمایشگاههای خدماتی نیز امکانات و ابزارهای لازم بر پایه اندازه گیری نوری، ساخت قطعات اپتومکانیکی و الکترونیکی را به گروههای پژوهشی داخل و خارج از دانشکده ارائه میدهند. از جمله زمینههای فعالیتهای تحقیقاتی این گروه اپتیک کوانتومی، اطلاعات کوانتومی، لیدار، باریکههای ساختاریافته، روشهای نوین میکروسکوپی، مطالعه پراش و اثر ماره، تصویربرداری چند بعدی، پلاسمونیک، تله اندازی نوری و صوتی اشاره کرد.
اعضای گروه سامانههای پیچیده تئوری شبکههای پیچیده، فیزیک آماری، فرآیندهای تصادفی، و سامانههای دینامیکی را در کنار مدلسازی و شبیهسازیهای عددی برای مطالعه مسائل متنوع در سامانههای توزیعشده، سامانههای اجتماعی، سامانههای زیستی، و سامانههای نورونی و نورومورفیک بکارمیبرند. اینها شامل تعامل ساختار و دینامیک، گسترش اپیدمی، دینامیک عقیده، ریتمهای مغزی، و بحرانیت در شبکههای نورونی و همچنین سامانههای نورومورفیک برپایه ممریستور میشوند.
گروه مادهی نرم و فیزیک زیستی روی تحقیقات نظری، محاسباتی و آزمایشگاهی مرتبط با مواد پویا، حرکتهای جمعی، پلیمرهای زیستی، موتورهای زیستی، پدیدههای ترکنندگی و مواد دانهای تمرکز دارد.
مواد کوانتومی شاخه ای از فیزیک ماده چگال است که به مطالعه خواص جامدات و سیالات در قلمرو کوانتومی میپردازد. گروه مواد کوانتومی این دانشکده متشکل از فیزیکدانان نظری و تجربی است. در بخش تئوری، سیستمهای همبسته قوی، مواد توپولوژیکی، ابررساناها و گازهای فوق سرد مورد مطالعه قرار میگیرد. ما همچنین روی سیستمهای غیرتعادلی، انتقال کوانتومی و برهمکنشهای ماده نور کار میکنیم. آزمایشگران ما خواص و انتقال الکترونیکی را در ممریستورها، الایدیها، سلولهای خورشیدی و ابرخازنهای حالت جامد بررسی میکنند. هدف نهایی درک و در نهایت سنتز مواد کوانتومی جدید است.
گروه نجوم دانشکده فیزیک در طیف گسترده ای از موضوعات، کارهای تحقیقاتی انجام می دهد که شامل بخشهای تئوری، کار با دادههای رصدی ، انجام شبیهسازیهای عددی و محاسباتی میباشد. زمینههای مورد بررسی از مقیاسهای کوچک ستلرهای تا ساختارهای بزرگ کیهانی را در برمی گیرد. به عنوان مثال می توان به مطالعه مدلهای کیهانشناسی، فیزیک سیاهچاله، و گرانش اشاره نمود. بعلاوه در بخش دیگری شکلگیری و دینامیک خوشههای کروی و کهکشانها بررسی می شود. علاوه بر این، رویدادهای بسیار پرانرژی مانند جتهای اخترفیزیکی و همچنین پدیدههای در مقیاس کوچکتر مانند قرصهای پیشستارهای (سیاره ای) مورد مطالعه قرار می گیرد.
طراحی شده توسط مرکز کامپیوتر دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان