پژوهش دانشکده
دانشکده علوم زمین
Earth Department

معرفی زمینه‌های پژوهشی در دانشکده علوم زمین

پژوهش در دانشکده علوم زمین به طور عمده در زلزله‌شناسی، سایزموتکتونیک، ژئودینامیك، میدان‌های پتانسیل زمین، تكتونیك، رسوب‌شناسی، آب­شناسی و پترولوژی متمرکز است. ارزیابی خطر زلزله با استفاده توامان از همه روش‌های زلزله‌شناسی، ژئودزی (اینسار و جی‌پی‌اس) و زمین‌شناسی-نئوتکتونیک یكی از موضوعات اصلی تحقیقاتی در دانشكده علوم زمین است. یكی دیگر از فعالیت‌های پژوهشی مطالعه‌ تغییرشكل لیتوسفر و گوشته‌ زمین و فرایندهای ژئودینامیكی با استفاده از توامان داده‌های متفاوت ژئوفیزیکی و زمین‌شناسی و همچنین شبیه‌سازی‌های عددی است. در زمینه‌‍‌ تكتونیك در سال‌های اخیر بیشتر تلاش اعضای دانشکده در پژوهش‌های "مطالعه‌ گسلش فعال در استان زنجان، گیلان و مازندران" ، "مطالعه گسلش فعال در زاگرس چین‌خورده ساده-ایلام" و "تكتونیك مطالعه نرخ بالاراندگی و ارتباط بین كوهزایی و فرسایش در البرز و تالش" متمرکز بوده است.

نمونه‌ای از پژوهش‌های انجام شده قبلی و در حال انجام

شناسایی گسل‌های فعال استان زنجان (کارفرما: سازمان مسکن و شهرسازی استان زنجان، ۱۳۸۶)
بررسی لرزه­‌زمین‌ساخت، پهنه‌بندی خطر زمین‌لرزه و احتمال وقوع سونامی و بحران در سه استان شمالی و تهیه‌‌ نقشه‌ پهنه‌بندی (کارفرما: شرکت نفت خزر، ۱۳۹۳-۱۳۹۲)
تهیه‌ پنج برگ نقشه‌ زمین‌شناسی ۵۰۰۰۰ /۱ منطقه میناب (کارفرما: شرکت ملی نفت ایران، ۱۳۹۵-۱۳۹۴)
مشاور بلند مدت پی‌جویی ذخیره معدنی با استفاده از روش‌های ژئوفیزیکی-تکتونیکی (کارفرما: شرکت معدنی املاح ایران، از سال ۹۳)
مطالعات مغناطیس‌سنجی در محدوده‌ی کانسار آهن مگنتیت یزدان‌آباد در منطقه‌ی زرند استان کرمان (کارفرما: شرکت معدنی و سدسازی آریا جنوب ایرانیان، ۱۳۸۹)
بررسی و مدل‌سازی ساختار سه­‌بعدی منابع زمین‌گرمایی سبلان (کارفرما: سازمان انرژی‌های نو، وزارت نیرو، ۱۳۹۴ تا بحال)
مطالعه خطرپذیری سیلاب‌های درون شهری، مطالعه موردی مسیل دواسب زنجان (کارفرما: شرکت آب منطقه‌ای زنجان، ۱۳۹۵)
مطالعه شناسایی منابع آب زیرزمینی دره پیامون آب­بر طارم با استفاده از روش­‌های ژئوالکتریکی (کارفرما، آب و فاضلاب استان زنجان، ۹۵)
تهیه لاگ حفاری دقیق برای پیزومترهای استان زنجان (کارفرما: آب منطقه‌ای زنجان، ۱۳۹۵)

طراحی شده توسط مرکز کامپیوتر دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان