انتخاب مقاله پژوهشی هیات علمی دانشگاه به عنوان مقاله برجسته در مجله معتبر Earth System Dynamics

مقاله پژوهشی دکتر ابوالفضل رضایی، از سوی سردبیر مجله Earth System Dynamics ، به عنوان مقاله برجسته انتخاب و به چاپ رسیده است. در این کار تحقیقاتی تغییرات ذخیره آب و پارامترهای کنترل کننده آن شامل بارش، دما، تبخیر و تعرق واقعی و پتانسیل، پوشش گیاهی، و رطوبت خاک، ناشی از گرمایش جهانی و همچنین مهندسی اقلیم (به عنوان یک راهکار برای خنک نمودن کره زمین) در خاورمیانه، مدیترانه، و شمال آفریقا برای دوره آینده ۲۱۰۰-۲۰۷۱ مورد ارزیابی قرار گرفته است. آب نقش بسیار حیاتی در زندگی مردم منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و مدیترانه به عنوان «نقاط داغ آب و هوایی» ایفا می‌کند. نتایج این تحقیق نشان می‎ دهد که بطورکلی گرمایش جهانی سبب کاهش ذخیره آب در همه مناطق مذکور بویژه سواحل دریاهای خزر و مدیترانه (به استثنای شبه جزیره عربستان) خواهد شد. در مقابل، مهندسی اقلیم تغییرات ذخیره آب ناشی از گرمایش جهانی را بطور نسبی خنثی می‌سازد، اما نمی‎ تواند بطور کامل شرایط در همه نقاط را به وضعیت قبل از گرمایش جهانی برگرداند. با این وجود، جالب توجه این است که مهندسی اقلیم سبب افزایش حجم ذخیره آب در مناطق خشکی مانند ایران، عربستان و عراق نسبت به شرایط کنونی جهانی خواهد شد.

انتخاب این مقاله از طرف سردبیر، برای برجسته ساختن اهمیت یافته‌های آن مقاله برای خوانندگان مجله و نشان از کیفیت بالای نتایج بدست آمده توسط تیم پژوهشی است. آقای دکتر ابوالفضل رضایی عضو هیات علمی دانشکده علوم زمین و پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین دانشگاه هستند.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، دستیابی به این موفقیت را به ایشان صمیمانه تبریک می‌گویند و برای ایشان آرزوی توفیق روزافزون دارند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مقاله، به لینک مجله معتبر Earth System Dynamics مراجعه نمائید.

چهارشنبه، ۲ اسفند ۱۴۰۲

انتخاب مقاله پژوهشی هیات علمی دانشگاه به عنوان مقاله برجسته در مجله معتبر  Earth System Dynamics