سیستم ایمنی هوشمند برای وسایل نقلیه نیمه خودکار مبتنی بر انسان طراحی شد

اساتید و دانشجویان دانشکده علوم رایانه و فناوری اطلاعات دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان به سرپرستی دکتر ابراهیم انصاری و دکتر پروین رزاقی، سیستمی را با عنوان "سیستم ایمنی هوشمند برای وسایل نقلیه نیمه خودکار مبتنی بر انسان"   طراحی کرده اند که هدف اصلی این سیستم، جلوگیری از حوادث ناشی از خستگی، خواب‌آلودگی و حواس‌پرتی رانندگان است.

این روزها اکثر تولید‌کنندگان بزرگ خودرو در تلاشند تا راه‌هایی را برای ایمن کردن خودرو‌ها ایجاد کنند. نظارت بر اقدامات راننده توسط تکنیک‌های بینایی کامپیوتر برای تشخیص بلادرنگ اشتباهات رانندگی و سپس برنامه‌ریزی برای رانندگی مستقل در جهت اجتناب از برخورد خودرو، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که در بینایی ماشین و سیستم‌های حمل و نقل هوشمند مورد بررسی قرار گرفته است.

به طور خلاصه، این پروژه یک سیستم ایمنی یکپارچه را پیشنهاد می‌کند که به طور مداوم راننده و محیط اطراف خودرو را نظارت می‌کند و در نهایت تصمیم می‌گیرد که وضعیت فعلی خودرو ایمن است یا خیر. برای این منظور، یک خودروی معمولی که 'فراز' نامگذاری شده با یک سیستم بینایی که متشکل از چهار دوربین نصب‌شده همراه با یک ابزار جامع برای ارتباط با حسگرهای نصب‌شده فعلی و دیگر سیستم‌های خودرو و ارسال فرمان‌ها به عملگرهای مختلف است، مجهز شده است. سیستم بینایی از یک شبکه رمزگذار-رمزگشای کانولوشنال عمیق برای درک صحنه و از تشخیص حالت راننده بهره می‌گیرد. همچنین در این مطالعه توانایی‌های داخلی برای توسعه فناوری توسط وسایل نقلیه مرسوم به منظور تولید خودروهای هوشمند و یک سیستم هوشمند برای افزایش ایمنی و کمک به راننده در شرایط یا موقعیت‌های مختلف بررسی شده است.

اطلاعات تکمیلی در لینک ذیل قابل مشاهده است:

دوشنبه، ۱۳ آبان ۱۳۹۸

سیستم ایمنی هوشمند برای وسایل نقلیه نیمه خودکار مبتنی بر انسان طراحی شد