شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری از محصول جدید خود رونمایی کرد

شرکت دانش‌بنیان فتح نور میهن از محصول جدید خود با نام « سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری نوری» رونمایی کرد. این شرکت از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان است و در سال ۱۳۹۱ توسط فارغ‌التحصیلان دکتری فیزیک-اپتیک این دانشگاه بنیان‌گذاری شده و رشد یافته است.

دستگاه سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری نوری با همکاری ۴ نفر از اساتید، محققین و دانشجویان دکتری طراحی و ساخته شده‌ و نمونه‌­ای بسیار توسعه‌یافته از ابزارهای اندازه‌گیری سه‌بعدی در مقیاس نانو بر پایه اپتیک است.

این دستگاه بر اساس پدیده تداخل و در دو مد تداخل‌سنجی میکروسکوپی نور سفید و تداخل‌سنجی جابجایی فاز عمل کرده و شکل و ناصافی سطوح را با دقت نانومتر اندازه‌گیری می‌کند و ابرنقاط (رویه‌ی سه‌بعدی)، پارامتراهای سطح (شکل، میزان موج‌دار بودن و زبری) از نمونه مورد آزمون را در اختیار قرار می‌دهد. سرعت بالا، دقت و تکرارپذیری نانومتری از دیگر ویژگی­های این محصول است. همچنین از آن‌جایی‌که اساس کار این دستگاه، اپتیکی است، روشی غیرتماسی، غیرمخرب و دقیق است.

از دیگر مزایای این دستگاه در مقایسه با دستگاه‌های با کاربری مشابه مانند میکروسکوپ AFM و انواع میکروسکوپ‌های روبشی تماسی، علاوه بر هزینه پایین‌تر انجام آزمون به دلیل غیر مخرب بودن آن، می‌توان به وسعت دید بالا، تعیین رویه سه‌بعدی نمونه به صورت یک‌جا، تعیین سه‌بعدی عوارضی مانند شکستگی‌ها، پله‌ها و تغییرات تند ارتفاعی در نمونه، تعیین دینامیک سه‌بعدی نمونه‌ها و قابلیت داده‌برداری از نمونه در حالت بازتابی (حتی از نمونه‌های با بازتابندگی کم) اشاره کرد.

تعیین پارامترهای سطوح، در بخش‌های متنوعی از علوم و صنایع مورد نیاز است. به عنوان مثال علوم مکانیک، زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک و میکروالکترونیک نیاز مبرمی به این دستگاه برای تصویربرداری سه‌بعدی از نمونه‌های خود دارند. همچنین این دستگاه در صنایعی مانند متالورژی، مکانیک و صنایع تولید هواپیما‌، خودرو و توربین‌های بخار که بررسی خوردگی و ترک در قطعات آن‌ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، کاربرد دارد.

با توجه به سطح بالای فناوری مورد استفاده، این دستگاه در کشورهای معدودی از جمله آمریکا و آلمان تولید و به بازار عرضه می‌شود. دستگاه ساخته شده در شرکت دانش‌بنیان فتح نور میهن، کامل‌ترین و دقیق‌ترین دستگاه از نوع خود در داخل کشور و منطقه است و از کیفیت و قیمت بسیار رقابتی در مقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی برخوردار است.

چهارشنبه، ۱۰ دی ۱۳۹۹

شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری از محصول جدید خود رونمایی کرد