توصیف دینامیک درونی ستاره‌های کهکشان DF44 بدون نیاز به ماده تاریک

یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان به سرپرستی دکتر حسین حقی با همکاری منجمینی از دانشگاه بن آلمان با مطالعه کهکشان فوق پخش شده‌ی NGC 1052-DF44  نشان داده‌اند که دینامیک درونی ستاره‌های این کهکشان در چارچوب دینامیک تعمیم یافته نیوتونی (موند) و بدون نیاز به ماده‌ی تاریک و فقط با در نظر گرفتن جرم ستاره‌های آن به خوبی قابل توصیف است و جرم ستاره‌ای مورد نیاز در تطابق کامل با نظریه‌های استاندارد تشکیل و تحول کهکشانی می‌باشد. چندی پیش گروهی به رهبری پیتر فان داکوم از دانشگاه ییل آمریکا مدعی شده بودند که این کهکشان باید مملو از ماده‌ی تاریک با جرمی در حدود ۳۰ برابر جرم ستاره‌های آن باشد تا بتوان دینامیک درونی آن را توصیف کرد.  در این پژوهش که نتایج آن در مجله ی معتبر ApJ Letters با ضریب تاثیر 8.4  به چاپ رسیده است خانم دکتر اکرم حسنی زنوزی و آقای وحید امیری از دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان نیز همکاری داشته‌اند.

جهت دسترسی به لینک مقاله اینجا کلیک کنید.

یکشنبه، ۲۱ مهر ۱۳۹۸

توصیف دینامیک درونی ستاره‌های کهکشان DF44 بدون نیاز به ماده تاریک