نرم‌افزار آوانما: نرم‌افزار تبدیل گفتار به زبان اشاره، مورد بهره‌برداری قرار گرفت

نسخه اولیه نرم‌افزار آوانما پس از 4 چهار سال تلاش، توسط تیمی متشکل از دانشجویان و اساتید دانشکده علوم کامپیوتر به سرپرستی دکتر منصور داودی منفرد ارائه شد. این نسخه قادر به پشتیبانی 2000 کلمه بوده و علاوه بر سیستم‌های عامل ویندوز، به عنوان اپلیکیشن تلفن همراه بر روی سیستم عامل اندروید نیز قابل استفاده است.

بنا بر آمار رسمی موجود، در کشورمان از هر 1000 تولد زنده 7/4 درصد نوزادان با اختلال شنوایی محیطی متولد می‌شوند. متاسفانه این میزان، از نرخ میانگین جهانی بیشتر است. اختلالات شنوایی در سالمندان نیز وجود دارد.

نرم‌افزار آوانما با هدف کمک به بهبود برقراری ارتباط ناشنوایان و کم‌شنوایانی است که از زبان اشاره و/یا لب‌خوانی استفاده می‌نمایند. همچنین این نرم‌افزار با تمرکز بر روی زبان اشاره و با بهره‌گیری از استانداردهای موجود، سعی در یکپارچه‌سازی و اجرای دقیق حرکات زبان اشاره نموده است و می‌تواند به عنوان یک منبع آموزشی دقیق، فارغ از محدودیت‌های جغرافیایی و منطقه‌ای برای زبان اشاره، در خدمت اساتید و معلمان این رشته در سراسر کشور قرار گیرد. از این نرم­افزار می­توان در مکان­های عمومی و دولتی مانند بیمارستان­ها، ادارات دولتی، بانک­ها و پایانه­های مسافربری به منظور تسهیل ارتباط با ناشنوایان استفاده نمود. همچنین از دیگر کاربردهای مهم نرم­افزار آوانما، بکارگیری آن در صدا و سیما جهت تبدیل خودکار دیالوگ­های زبانی به زبان اشاره است.

برای اطلاعات بیشتر به وب­سایت آوانما با آدرس avanama.org مراجعه فرمایید.

دوشنبه، ۶ آبان ۱۳۹۸