چاپ مقاله اعضای هیات علمی دانشکده فیزیک در مجله نیچر

دکتر حسین حقی و دکتر اکرم حسنی زنوزی به همراه منجمینی از کشورهای اسکاتلند، چک، سوئیس و چین با مطالعه کهکشان کوتوله NGC1052-DF2 که شامل 200میلیون ستاره است، دریافتند حرکت ساختاری این کوتوله‌ها کندتر از حد انتظار است و این موضوع شاهدی جدی برای تایید مدل گرانش تعمیم‌یافته نیوتونی است. پیش از این، دکتر پیتر وان‌داکوم و همکارانش از دانشگاه ییل امریکا، با استفاده از داده‌های مربوط به این کهکشان، چالشی جدی بر علیه نظریه گرانش تعمیم‌یافته مطرح کرده بودند. در این مقاله نشان داده شده است که کندی حرکت خوشه‌های این کهکشان کوتوله به‌دلیل اثر میدان خارجی کهکشان میزبان است. اثری که مبنای نظری آن توسط دکتر حسین حقی و همکارانشان در سال 2009 در مجله ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم ، فرمول‌بندی شده بود. این گروه منجمین بین‌المللی با مطالعه بر این کهکشان توانستند، نظریه و مدل گرانش تعمیم‌یافته نیوتنی که به عنوان مطرح‌ترین و قدیمی‌ترین جایگزین نظریه نسبیت عام بوده است، را تایید کرده و برای آن شاهدی جدی بیان کنند. در این مطالعه دکتر حسین حقی و دکتر اکرم حسنی زنوزی از دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان توانستند مقاله‌ای در مجله نیچر با عنوان " آیا کهکشان کوتوله‌ای، نظریه گرانش تعمیم‌یافته را رد می‌کند؟ " به چاپ برسانند. دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، چاپ این مقاله را در مجله معتبر نیچر به اعضای محترم دانشگاه، جامعه علمی کشور و علی‌الخصوص دکتر حسین حقی و دکتر اکرم حسنی زنوزی تبریک گفته و برای ایشان آرزوی توفیقات روزافزون دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک خبر انجمن فیزیک ایران و لینک مجله نیچر مراجعه نمائید. بازتاب اخبار این مقاله در مجله نیچر را می‌توانید از آرشیو اخبار دانشگاه سنت اندرو انگلستان ، پورتال خبری علمی فیز ، سرویس خبرگزاری علمی آلمان به نقل از دانشگاه بن و خبرگزاری اروپاپرس مطالعه نمائید.

دوشنبه، ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

چاپ مقاله اعضای هیات علمی دانشکده فیزیک در مجله نیچر