مقاله دکتر محمدمهدی نجف‌پور در مجله معتبر Accounts of Chemical Research به چاپ رسید

دکتر محمدمهدی نجف‌پور عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان موفق به چاپ مقاله تحقیقی-مروری خود در مجله Accounts of Chemical Research،  با ضریب تاثیر 22 از انتشارات انجمن شیمی امریکا شده‌ است. این مقاله با عنوان «Candidate for Catalyst during Water-Oxidation Reaction in the Presence of Manganese Compounds, from Nanosized Particles to Impurities: Sleep with One Eye Open» چاپ شده  و از طریق سایت اصلی مجله قابل دسترسی است.

انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک می توانند در مولکول‌های هیدروژن ذخیره شوند و این انرژی ذخیره شده در مواقعی که منابع انرژی اولیه در دسترس نیستند می توانند مورد استفاده قرار گیرند. فرایندهای مختلفی برای تولید هیدروژن وجود دارد که یکی از این فرایندها تجزیه مولکول‌های آب می باشد. فرایند تجزیه آب شامل دو نیم واکنش کاهش و اکسایش آب می باشد. نیم واکنش اکسایش آب، الکترونهای لازم برای کاهش مولکول‌های آب به هیدروژن را فراهم می کند و یک عامل محدود کننده در واکنش تجزیه آب است. کاتالیزگرهای مختلفی برای اکسایش آب گزارش شده است. از بین کاتالیزگرهای مختلف، ترکیبات حاوی منگنز از اهمیت خاصی برخوردار است.

آدرس مقاله مذکور با doi: 10.1021/acs.accounts.2c00277 در صفحه وبسایت انتشارات ACS قابل دسترسی است.

پیشرفت های اخیر در زمینه اکسایش آب توسط ترکیبات منگنز شامل اکسیدها، کمپلکس ها، و نمک های منگنز  با تاکید بر کارهای پژوهشی انجام شده در گروه پژوهشی نویسنده مورد توجه قرار گرفته است و اشاره شده که پتانسیل بالای مورد نیاز برای اکسایش آب می تواند بسیاری از ترکیبات منگنز را به نوع خاصی از منگنز اکسید به عنوان کاتالیزگر واقعی اکسایش آب تبدیل کند. لازم به ذکر است این مقاله به دکتر یوسف ثبوتی، بنیانگذار دانشگاه تقدیم شده است.

یکشنبه، ۳۰ مرداد ۱۴۰۱

مقاله دکتر محمدمهدی نجف‌پور در مجله معتبر Accounts of Chemical Research  به چاپ رسید