دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه
درباره شهر زنجان
مسجد جامع زنجان

درباره زنجان

استان زنجان با مساحت 22164 کیلومتر مربع از جمله مناطق زیبا و تاریخی ایران است که در شمال غربی فلات مرکزی ایران قرار گرفته است این استان کوهستانی از شرق به استان‌های گیلان و قزوین و از جنوب به استان همدان از غرب به آذربایجان غربی و کردستان و از شمال به اردبیل و آذربایجان شرقی محدود است این استان از دو ناحیه کوهستانی جلگه ای تشکیل شده و دارای آب و هوای کوهستانی سرد و آب و هوای معتدل و نیمه مرطوب می باشد از صنایع مهم استان شركت ایران ترانسفو، شركت پارس سوئیچ، شركت ملی سرب و روی، شركت كالسیمین، شركت سیم و كابل ابهر، شركت مینو، چینی‌سازان ماهنشان و هیس، فرش سهند، پیش سازان لوازم خانگی ایران، لائی ساز و ... قابل ذكر می‌باشند. محصولات عمده کشاورزی استان زنجان که اکثراً صادر هم می‌شوند عبارتند از : زیتون، انار، سیر، انجیر، برنج، انگور، زردآلو، سیب، لوبیا، خیار، پیاز، گردو، فندق و بادام از محصولات عمده شهرستان طارم به‌شمار می‌روند . شهرستان‌های استان عبارتند از: زنجان ،ابهر، خدابنده، طارم، خرمدره، ایجرود و ماهنشان.

‌جاذبه‌ها

: پل‌های تاریخی زنجان

• پل حاج میر بهاالدین
  • پل حاج سید محمد
  • پل سردار

:مکان‌های دیدنی زنجان

• گنبد سلطانیه: بنای گنبد سلطانیه در شهر سلطانیه در 34 کیلومتری شهر زنجان واقع شده است این بنا به دستور سلطان محمد خدابنده از سال 704 هجری قمری شروع و در مدت 9 سال در تاریخ 713 هجری قمری پایان یافته است . این بنا با 48.5 متر ارتفاع و 25.6 متر دهانه گنبد پس از کلیسای سانتا ماریا در فلورانس ایتالیا و مسجد ایاصوفیا در استانبول ترکیه بنای عظیم تاریخی گنبد دار در جهان و اولین بنای عظیم آجری تاریخی ایران است .
  • مسجد جامع (سید): مجموعه مسجد و مدرسه سید توسط عبد الله میرزا دارا، پسر یازدهم فتحعلی شاه قاجار در هنگام حکمرانی در زنجان و به سال1242 هجری قمری احداث گردیده است این مجموعه تاریخی یکی از بناهای ارزشمندی است که بر اساس طرح مساجد چهار ایوانی ساخته شده است .
  • رختشویخانه: بنای رختشویخانه در بافت تاریخی شهر در محله موسوم به عباسقلی خان احداث شده. زمین این بنا در سال 1347 توسط مرحوم توفیقی رئیس بلدیه وقت شهر خریداری و توسط دو برادر به نام مشهدی اکبر (معمار) و مشهدی اسماعیل (بنا) ساخته شده است . آب این رختشویخانه از قلعه حاج مبر بها الدین تامین گردیده و محلی عمومی برای شستشوی لباس بوده است. این بنا در زمان خود به شکلی بسیار پیشرفته قسمتی از نیاز بهداشتی شهر را تامین می‌کرده و توسط بانویی به نام معصومه خانم به‌عنوان کارمند بلدیه اداره می‌شده است .
  • مجموعه بازار زنجان: احداث این مجموعه در دوران آقا محمد خان قاجار آغاز و در سال 1213 در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد و سراها و گرمابه‌ها در سال 1324 به آن اضافه شده است . مجموعه بازار قدیمی به‌صورت یک خط مستقیم به عنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است.

بازار قدیمی زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان

زنجان بر روی نقشه

برای پیدا کردن زنجان و نقاط مهم از نظر دسترسی میتوانید از نقشه زیر استفاده کنید.