دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه
مسجد جامع زنجان

درباره زنجان

استان زنجان:

استان زنجان یا زنگان (پیشتر: خَمسه) یکی از استان‌های ایران است. مرکز این استان شهر زنجان است. استان زنجان با مساحت ۲۲،۱۶۴ کیلومتر مربع دارای ۸ شهرستان، ۱۹ بخش و ۹۷۸ آبادی دارای سکنه است. این استان در سال ۱۳۹۵ خورشیدی، دارای ۱٬۲۶۴٬۳۲۴ نفر جمعیت بوده‌است. شهرستان‌های استان زنجان شامل شهرستان خدابنده، خرمدره، ابهر، طارم، ماهنشان، زنجان، شهرستان ایجرود، سلطانیه می‌باشند.

از مکان‌های دیدنی استان زنجان می‌توان گنبد تاریخی سلطانیه، بازار سرپوشیده زنجان، مجموعه رختشویخانه، پل میربهاء‌الدین، قلعه بهستان ماهنشان، مجموعه دژمنده ایجرود، معبد داش کسن، کارخانه کبریت‌سازی سه ستاره زنجان، عمارت دارائی، عمارت ذوالفقاری، امامزاده سید ابراهیم(ع)، بقعه قیدار نبی(ع)، گنبد کمبز خوئین، بنای چلبی اوغلی، مسجد جامع سجاس، حسینیه اعظم زنجان و کاروانسرای سنگی را نام برد.
از سوغات و صنایع دستی استان زنجان می‌توان ملیله‌کاری، چاروق‌دوزی، چاقوسازی، مسگری، فرش و گلیم‌بافی، تذهیب، تراش سنگ‌های قیمتی، رنگرزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، نگارگری، مصنوعات چرمی، معرق‌کاری چوب و قلم‌زنی را برشمرد.
از شرکت‌های مهم صنعتی استان زنجان می‌توان شرکت ایران ترانسفو، شرکت ملی سرب و روی ایران، شرکت پارس سوئیچ، شرکت کالسیمین، شرکت سیمان خمسه، شرکت نخ تایر، شرکت سیم و کابل ابهر، شرکت صنایع پتروشیمی زنجان، شرکت صنعتی لایی‌ساز، شرکت روغن نباتی جهان و ... را عنوان کرد.

شهر زنجان:

شهر زنجان با مساحت بیش از ۵۴۰۰ کیلومتر مربع دارای جمعیت برابر با ۴۳۰۸۷۱ نفر بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ بوده که از لحاظ جمعیت بیستمین شهر کشور محسوب می‌شود. همچنین شهر زنجان از سطح دریا دارای ۱۶۶۳ متر ارتفاع است.
از مکان‌های دیدنی شهر زنجان می‌توان بازار سرپوشیده زنجان (طولانی‌ترین بازار سرپوشیده ایران)، مجموعه رختشویخانه، پل میربهاء‌الدین، کارخانه کبریت‌سازی سه ستاره، عمارت دارائی، عمارت ذوالفقاری، امامزاده سید ابراهیم(ع)، حسینیه اعظم زنجان و کاروانسرای سنگی را نام برد.
از شرکت‌های مهم صنعتی شهر زنجان می‌توان شرکت ایران ترانسفو، شرکت ملی سرب و روی ایران، شرکت پارس سوئیچ، شرکت کالسیمین، شرکت سیمان خمسه، شرکت نخ تایر، و شرکت صنایع پتروشیمی زنجان را عنوان کرد.

letter cover

نقشه زنجان (انگلیسی)

بازار قدیمی زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان

زنجان بر روی نقشه

برای پیداکردن زنجان و نقاط مهم از نظر دسترسی، می‌توانید از نقشه زیر استفاده کنید.