دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه
درباره شهر زنجان
مسجد جامع زنجان

درباره زنجان

درباره زنجان

استان زنجان با مساحت ۲۲,۱۶۴ کیلومتر مربع از جمله مناطق زیبا و تاریخی ایران است که در شمال غربی فلات مرکزی ایران قرار گرفته است. این استان کوهستانی از شرق به استان‌های گیلان و قزوین، از جنوب به استان همدان، از غرب به آذربایجان غربی و کردستان و از شمال به اردبیل و آذربایجان شرقی محدود است. این استان از دو ناحیه کوهستانی جلگه‌ای تشکیل شده و دارای آب و هوای کوهستانی سرد و آب و هوای معتدل و نیمه مرطوب می‌باشد از صنایع مهم استان شركت ایران ترانسفو، شركت پارس سوئیچ، شركت ملی سرب و روی، شركت كالسیمین، شركت سیم و كابل ابهر، شركت مینو، چینی‌سازان ماهنشان و هیس، فرش سهند، پیش‌سازان لوازم خانگی ایران، لائی ساز و ... قابل ذكر می‌باشند. شهرستان‌های استان شامل زنجان ،ابهر، خدابنده، طارم، خرمدره، ایجرود و ماهنشان می‌باشند. محصولات عمده کشاورزی استان زنجان که اکثراً صادر هم می‌شوند عبارتند از : زیتون، انار، سیر، انجیر، برنج، انگور، زردآلو، سیب، لوبیا، خیار، پیاز، گردو، فندق و بادام از محصولات عمده شهرستان طارم به‌شمار می‌روند.

‌جاذبه‌ها

: پل‌های تاریخی زنجان

  • پل حاج میربهاالدین
  • پل حاج سید محمد
  • پل سردار

:مکان‌های دیدنی زنجان

  • گنبد سلطانیه: بنای گنبد سلطانیه در شهر سلطانیه در ۳۴ کیلومتری شهر زنجان واقع شده است. این بنا به دستور سلطان محمد خدابنده از سال ۷۰۴ هجری قمری شروع و در مدت ۹ سال در تاریخ ۷۱۳ هجری قمری پایان یافته است. این بنا با ۴۸/۵ متر ارتفاع و ۲۵/۶ متر دهانه گنبد پس از کلیسای سانتا ماریا در فلورانس ایتالیا و مسجد ایاصوفیا در استانبول ترکیه سومین بنای عظیم تاریخی گنبد دار در جهان و اولین بنای عظیم آجری تاریخی ایران است.
  • مسجد جامع (سید): مجموعه مسجد و مدرسه سید توسط عبد‌الله میرزا دارا، پسر یازدهم فتحعلی شاه قاجار در هنگام حکمرانی در زنجان و به سال۱۲۴۲ هجری قمری احداث گردیده است. این مجموعه تاریخی یکی از بناهای ارزشمندی است که بر اساس طرح مساجد چهار ایوانی ساخته شده است.
  • رختشوی‌خانه: بنای رختشوی‌خانه در بافت تاریخی شهر در محله موسوم به عباسقلی‌خان احداث شده است. زمین این بنا در سال ۱۳۴۷ توسط مرحوم توفیقی رئیس بلدیه وقت شهر خریداری و توسط دو برادر به نام‌های مشهدی اکبر (معمار) و مشهدی اسماعیل (بنا) ساخته شده است . آب این رختشوی‌خانه از قلعه حاج میر بها‌الدین تامین گردیده و محلی عمومی برای شستشوی لباس بوده است. این بنا در زمان خود به شکلی بسیار پیشرفته قسمتی از نیاز بهداشتی شهر را تامین می‌کرده و توسط بانویی به نام معصومه خانم به‌عنوان کارمند بلدیه اداره می‌شده است.
  • مجموعه بازار زنجان: احداث این مجموعه در دوران آقا محمد‌خان قاجار آغاز و در سال ۱۲۱۳ در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد و سراها و گرمابه‌ها در سال ۱۳۲۴ به آن اضافه شده است . مجموعه بازار قدیمی به‌صورت یک خط مستقیم به عنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است.

بازار قدیمی زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان زنجان

زنجان بر روی نقشه

برای پیداکردن زنجان و نقاط مهم از نظر دسترسی، می‌توانید از نقشه زیر استفاده کنید.

طراحی شده توسط مرکز کامپیوتر دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان